Het is de eerste keer dat de uitvoerende commissie de begrotingen onder de loep neemt alvorens de nationale regeringen zulks gedaan hebben. Dat betekent dat ze in de toekomst de druk op de betrokken landen wil toenemen. Te zware tekorten op de begroting kunnen de toekomst van de euro in gevaar brengen.

Italië kreeg een veeg uit de pan omdat dit land waarschijnlijk de doelstelling voor het terugdringen van het begrotingstekort in 2014 niet zal halen. Bijkomende maatregelen zijn zodoende noodzakelijk. Spanje dreigt anderzijds het afgesproken objectief lichtjes te overschrijden.

Het is de eerste keer dat de uitvoerende commissie de begrotingen onder de loep neemt alvorens de nationale regeringen zulks gedaan hebben. Dat betekent dat ze in de toekomst de druk op de betrokken landen wil toenemen. Te zware tekorten op de begroting kunnen de toekomst van de euro in gevaar brengen. Italië kreeg een veeg uit de pan omdat dit land waarschijnlijk de doelstelling voor het terugdringen van het begrotingstekort in 2014 niet zal halen. Bijkomende maatregelen zijn zodoende noodzakelijk. Spanje dreigt anderzijds het afgesproken objectief lichtjes te overschrijden.