Gemiddeld genomen zijn de zorgen van ondernemers op de korte termijn groter geworden, zo blijkt uit de barometer van Van Lanschot Bankiers Nederlandse bedrijven.

De administratieve lastendruk, wet- en regelgeving, debiteurenrisico's en prijsontwikkeling in de markt vormen de grootste pijnpunten voor ondernemers in het familiebedrijf.

In deze meting zag Van Lanschot ook duidelijk dat er toenemende zorgen zijn over personele thema's; in het bijzonder het vinden en behouden van geschikt personeel en de pensioenregeling van werknemers.

Gemiddeld genomen zijn de zorgen van ondernemers op de korte termijn groter geworden, zo blijkt uit de barometer van Van Lanschot Bankiers Nederlandse bedrijven. De administratieve lastendruk, wet- en regelgeving, debiteurenrisico's en prijsontwikkeling in de markt vormen de grootste pijnpunten voor ondernemers in het familiebedrijf. In deze meting zag Van Lanschot ook duidelijk dat er toenemende zorgen zijn over personele thema's; in het bijzonder het vinden en behouden van geschikt personeel en de pensioenregeling van werknemers.