De Griekse beurs stond in de ochtendhandel op een verlies van ruim 2 procent, nadat dinsdag al 13 procent werd ingeleverd. Dat was het grootste verlies sinds 1987. Behalve aandelen gingen ook Griekse staatsleningen weer in de uitverkoop.

De rente op tienjarige Griekse leningen liep daardoor op tot 8,5 procent, tegen 7 procent eind vorige week. De rente op obligaties beweegt tegengesteld aan de waarde. Een stijgende rente wijst op een dalende waarde en een afnemende vraag naar het betreffende schuldenpapier. (Belga/NS)

De Griekse beurs stond in de ochtendhandel op een verlies van ruim 2 procent, nadat dinsdag al 13 procent werd ingeleverd. Dat was het grootste verlies sinds 1987. Behalve aandelen gingen ook Griekse staatsleningen weer in de uitverkoop. De rente op tienjarige Griekse leningen liep daardoor op tot 8,5 procent, tegen 7 procent eind vorige week. De rente op obligaties beweegt tegengesteld aan de waarde. Een stijgende rente wijst op een dalende waarde en een afnemende vraag naar het betreffende schuldenpapier. (Belga/NS)