Echter, een 'double-dip' recessie heeft pas eenmaal plaatsgevonden in de VS, tenminste na de Tweede Wereldoorlog.

Is dit een reden om geen nieuwe recessie te verwachten?

Het monetaire beleid van de Fed is in ieder geval nog erg ruim, maar het economische herstel is nog erg zwak. Ondanks opgelopen risico's voor een recessie, verwachten wij 'slechts' een zwakke economische groei in de tweede helft van dit jaar.

Echter, welk scenario zich ook zal voordoen, beide scenario's zullen volgens NIBC Markets Roundup waarschijnlijk samen gaan met een continue zwakke arbeidsmarkt en lage inflatiedruk.

Echter, een 'double-dip' recessie heeft pas eenmaal plaatsgevonden in de VS, tenminste na de Tweede Wereldoorlog. Is dit een reden om geen nieuwe recessie te verwachten? Het monetaire beleid van de Fed is in ieder geval nog erg ruim, maar het economische herstel is nog erg zwak. Ondanks opgelopen risico's voor een recessie, verwachten wij 'slechts' een zwakke economische groei in de tweede helft van dit jaar. Echter, welk scenario zich ook zal voordoen, beide scenario's zullen volgens NIBC Markets Roundup waarschijnlijk samen gaan met een continue zwakke arbeidsmarkt en lage inflatiedruk.