ING zal door het slechte klimaat op de financiële markten flink moeten afschrijven op investeringen in aandelen, gestructureerde producten, private equity en vastgoed, waardoor er een aanzienlijk verlies geleden zal worden.

De investment case van Theodoor Gilissen Bankiers, neergezet op 11 december 2008, was gebaseerd op herstel van de financiële markten, waarbij wij wel de neerwaartse risico's onderstreepten.

ING was toen (en is nog steeds) de favoriet van Theodoor Gilissen Bankiers binnen de sector, vanwege de goede positionering, de geografische spreiding en het brede productenaanbod.

Echter, gezien de dramatische ronde van slechte kwartaalcijfers die in de komende maand gepresenteerd zullen worden, verwachten de analisten van de bank dat (1) aandelenkoersen verder onder druk komen en (2) herstel op de financiële markten voorlopig uitblijft.

Verder zijn er geluiden dat de kapitaalvereisten voor banken omhooggetrokken moeten worden. Er zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers veel onzekerheden aanwezig welke gepaard gaan met neerwaarts risico. De bank plaatst daarom het advies op Under Review (van Buy).

ING zal door het slechte klimaat op de financiële markten flink moeten afschrijven op investeringen in aandelen, gestructureerde producten, private equity en vastgoed, waardoor er een aanzienlijk verlies geleden zal worden. De investment case van Theodoor Gilissen Bankiers, neergezet op 11 december 2008, was gebaseerd op herstel van de financiële markten, waarbij wij wel de neerwaartse risico's onderstreepten.ING was toen (en is nog steeds) de favoriet van Theodoor Gilissen Bankiers binnen de sector, vanwege de goede positionering, de geografische spreiding en het brede productenaanbod. Echter, gezien de dramatische ronde van slechte kwartaalcijfers die in de komende maand gepresenteerd zullen worden, verwachten de analisten van de bank dat (1) aandelenkoersen verder onder druk komen en (2) herstel op de financiële markten voorlopig uitblijft. Verder zijn er geluiden dat de kapitaalvereisten voor banken omhooggetrokken moeten worden. Er zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers veel onzekerheden aanwezig welke gepaard gaan met neerwaarts risico. De bank plaatst daarom het advies op Under Review (van Buy).