De olieprijzen zullen volgens Shell blijven stijgen, de volatiliteit op de markt zal groot blijven. Onder andere geopolitieke spanningen zullen daar verantwoordelijk voor zijn. Fracking of de exploitatie van schaliegas zal uiteindelijk niet de wonderoplossing zijn waar iedereen op had gerekend.

Daarnaast zullen de regeringen tegen 2100 nog weigeren te betalen voor de dure kerncentrales. Daardoor ligt de weg voor zonne-energie wijdopen. De sector begint zich nu nog in de kinderschoenen, maar zal zich in de komende decennia in snel tempo ontwikkelen.

De olieprijzen zullen volgens Shell blijven stijgen, de volatiliteit op de markt zal groot blijven. Onder andere geopolitieke spanningen zullen daar verantwoordelijk voor zijn. Fracking of de exploitatie van schaliegas zal uiteindelijk niet de wonderoplossing zijn waar iedereen op had gerekend. Daarnaast zullen de regeringen tegen 2100 nog weigeren te betalen voor de dure kerncentrales. Daardoor ligt de weg voor zonne-energie wijdopen. De sector begint zich nu nog in de kinderschoenen, maar zal zich in de komende decennia in snel tempo ontwikkelen.