J.C. Parets, technisch analist bij Eagle Bay Capital, vreest dat we van het goud voorlopig niet veel moeten verwachten. Zonder een zwakke dollar zal het goud geen vuist kunnen maken. Parets verwijst naar het vorige decennium, toen de goudprijs fors bleef stijgen.

In die periode daalde de dollarkoers echter met meer dan 40%. Een nieuwe daling van de dollarkoers zal nodig zijn om het goud naar hogere regionen te duwen. Het ziet er echter niet naar uit dat de dollar op korte termijn aan een forse correctie zal bloot komen te staan.

J.C. Parets, technisch analist bij Eagle Bay Capital, vreest dat we van het goud voorlopig niet veel moeten verwachten. Zonder een zwakke dollar zal het goud geen vuist kunnen maken. Parets verwijst naar het vorige decennium, toen de goudprijs fors bleef stijgen. In die periode daalde de dollarkoers echter met meer dan 40%. Een nieuwe daling van de dollarkoers zal nodig zijn om het goud naar hogere regionen te duwen. Het ziet er echter niet naar uit dat de dollar op korte termijn aan een forse correctie zal bloot komen te staan.