Peter Beutel, president van Cameron Hanover, is van mening dat de olieprijs op basis van vraag en aanbod ergens in vork tussen 10 en 18 dollar zou staan. Alleen het feit dat olie als een beleggingsinstrument wordt behandeld, verhindert een terugval tot die niveaus.

De olievoorraden in de Verenigde Staten bevinden zich officieel op het hoogste niveau voor de afgelopen 27 jaar. Die 27 jaar is echter relatief, want het is pas over die periode dat statistieken van de olievoorraden worden bijgehouden.

Mogelijk zijn de olievoorraden in de Verenigde Staten nooit in de afgelopen 50 of 100 jaar zo hoog geweest. De huidige niveaus aan olie zijn zelfs hoger dan toen een vat ruwe olie maar 20 dollar kostte. Of de olieprijs nog ooit gaat terugvallen richting 10 dollar, valt echter nog af te wachten.

Peter Beutel, president van Cameron Hanover, is van mening dat de olieprijs op basis van vraag en aanbod ergens in vork tussen 10 en 18 dollar zou staan. Alleen het feit dat olie als een beleggingsinstrument wordt behandeld, verhindert een terugval tot die niveaus. De olievoorraden in de Verenigde Staten bevinden zich officieel op het hoogste niveau voor de afgelopen 27 jaar. Die 27 jaar is echter relatief, want het is pas over die periode dat statistieken van de olievoorraden worden bijgehouden. Mogelijk zijn de olievoorraden in de Verenigde Staten nooit in de afgelopen 50 of 100 jaar zo hoog geweest. De huidige niveaus aan olie zijn zelfs hoger dan toen een vat ruwe olie maar 20 dollar kostte. Of de olieprijs nog ooit gaat terugvallen richting 10 dollar, valt echter nog af te wachten.