Aan de huidige renteniveaus kan Spanje zichzelf onmogelijk herfinancieren, aldus Rajoy. Hij reageerde daarmee op de verhoging van de BTW begin september.

De Spanjaarden hebben al flink de buikriem moeten aansnoeren, tegen 2014 zullen de besparingen ongeveer 15% van het BBP bedragen.

Geen alternatieven

Volgens Rajoy moeten de besparingen gelijk verdeeld worden over alle Spanjaarden, waarbij hij goed beseft dat zijn landgenoten een moeilijke periode beleven. Er zijn simpelweg geen alternatieven meer beschikbaar, aldus de Spaanse eerste minister.

Het onder controle krijgen van het schuldenprobleem is de grootste uitdaging waar Europa momenteel mee wordt geconfronteerd, zeker wanneer met de economische omstandigheden wordt rekening gehouden. De Spaanse werkloosheidsgraad is opgelopen tot circa 25% van de beroepsbevolking.

Aan de huidige renteniveaus kan Spanje zichzelf onmogelijk herfinancieren, aldus Rajoy. Hij reageerde daarmee op de verhoging van de BTW begin september. De Spanjaarden hebben al flink de buikriem moeten aansnoeren, tegen 2014 zullen de besparingen ongeveer 15% van het BBP bedragen. Geen alternatieven Volgens Rajoy moeten de besparingen gelijk verdeeld worden over alle Spanjaarden, waarbij hij goed beseft dat zijn landgenoten een moeilijke periode beleven. Er zijn simpelweg geen alternatieven meer beschikbaar, aldus de Spaanse eerste minister. Het onder controle krijgen van het schuldenprobleem is de grootste uitdaging waar Europa momenteel mee wordt geconfronteerd, zeker wanneer met de economische omstandigheden wordt rekening gehouden. De Spaanse werkloosheidsgraad is opgelopen tot circa 25% van de beroepsbevolking.