De landen lenen geld van de centrale banke en geven het aan de banken, die het gebruiken om staatsobligaties te kopen. Deze cirkel is zonder meer dodelijk, de situatie verslechtert aan een angstwekkend tempo. Varoufakis stelt dat het zowel makkelijk als moeilijk is om deze vicieuze dodelijke cirkel te doorbreken.

Duitsland blijft dwars liggen

Zonder eenmaking van het Europees bankensysteem en een gezamenlijke Europees schuldensysteem loopt de situatie volledig uit de hand.

Voor de Europese Unie is een Europees bankensysteem echter nog altijd een stap te ver, dit scenario maakt voorlopig weinig kans op slagen.

Het gemeenschappelijk maken van de schulden, zoals bijvoorbeeld in Australië het geval is, ligt zo mogelijk nog moeilijker.

Ook een gemeenschappelijke Europese investeringspolitiek lijkt voorlopig onbereikbaar. Met name Duitsland blijft dwars liggen, zodat we gedoemd zijn om steeds dieper in de problemen te raken.

De landen lenen geld van de centrale banke en geven het aan de banken, die het gebruiken om staatsobligaties te kopen. Deze cirkel is zonder meer dodelijk, de situatie verslechtert aan een angstwekkend tempo. Varoufakis stelt dat het zowel makkelijk als moeilijk is om deze vicieuze dodelijke cirkel te doorbreken. Duitsland blijft dwars liggen Zonder eenmaking van het Europees bankensysteem en een gezamenlijke Europees schuldensysteem loopt de situatie volledig uit de hand. Voor de Europese Unie is een Europees bankensysteem echter nog altijd een stap te ver, dit scenario maakt voorlopig weinig kans op slagen. Het gemeenschappelijk maken van de schulden, zoals bijvoorbeeld in Australië het geval is, ligt zo mogelijk nog moeilijker. Ook een gemeenschappelijke Europese investeringspolitiek lijkt voorlopig onbereikbaar. Met name Duitsland blijft dwars liggen, zodat we gedoemd zijn om steeds dieper in de problemen te raken.