Zonder de Wall Street bailout, de banken stress tests, de economische steunmaatregelen en het fiscaal stimuleringsprogramma zou het Amerikaans BBP dit jaar met 6,50% zijn gekrompen.

Daarenboven zouden er 8,50 miljoen jobs verloren zijn gegaan, bovendop de 8 miljoen die tot dusver verloren gingen. De Verenigde Staten zouden bovendien met deflatie in plaats van met een matige inflatie geconfronteerd zijn.

Blinder en Zandi zijn dan ook van mening dat de Amerikaanse zeer effectief heeft ingegrepen en zodoende het ergste heeft weten te voorkomen.

De totale kostprijs van de recessie wordt door de economen op 1600 miljard dollar geschat, terwijl ze de Amerikaanse begroting 2350 miljard dollar of 16% van het BBP heeft gekost.

De savings and loan crisis van de jaren 90 kostte in dollars van vandaag maar ongeveer 350 miljard dollar, dit maar om aan te geven dat de crisis bijzonder hard is geweest.

Zonder de Wall Street bailout, de banken stress tests, de economische steunmaatregelen en het fiscaal stimuleringsprogramma zou het Amerikaans BBP dit jaar met 6,50% zijn gekrompen. Daarenboven zouden er 8,50 miljoen jobs verloren zijn gegaan, bovendop de 8 miljoen die tot dusver verloren gingen. De Verenigde Staten zouden bovendien met deflatie in plaats van met een matige inflatie geconfronteerd zijn. Blinder en Zandi zijn dan ook van mening dat de Amerikaanse zeer effectief heeft ingegrepen en zodoende het ergste heeft weten te voorkomen. De totale kostprijs van de recessie wordt door de economen op 1600 miljard dollar geschat, terwijl ze de Amerikaanse begroting 2350 miljard dollar of 16% van het BBP heeft gekost. De savings and loan crisis van de jaren 90 kostte in dollars van vandaag maar ongeveer 350 miljard dollar, dit maar om aan te geven dat de crisis bijzonder hard is geweest.