Zoals verwacht bereikte de S&P 500 een nieuwe historische top. In het lopende resultatenseizoen valt het wel op dat er meer en meer CEO's zijn bij de publicatie van de resultaten van hun onderneming toch wel wat voorzichtiger zijn voor de tweede jaarhelft.

Zelfs Coca-Cola en McDonald's moesten voor de eerste keer in een lange tijd iets lager-dan-verwachte cijfers bekendmaken. •

Maar beleggers lijken zich eerder te focussen op het macroeconomische nieuws. En op dat front kregen we eergisteren goed nieuws vanuit de eurozone.

De PMI-index (een enquête bij de belangrijkste bedrijven uit de industriële en dienstensector in de eurzone) steeg van 48,7 punten naar 50,4 punten.

Een notering boven 50 punten is een indicator dat de eurozone weer aanknoopt met groei (een notering onder 50 punten wijst

op inkrimping van de economische activiteit).

De index bereikte bovendien zijn hoogste niveau van de afgelopen 18 maanden.

Dit voedt het vertrouwen van de beleggers dat de economische motor weer aanslaat wat op zijn beurt de bedrijfsresultaten een duwtje in de rug moet geven.

Zoals verwacht bereikte de S&P 500 een nieuwe historische top. In het lopende resultatenseizoen valt het wel op dat er meer en meer CEO's zijn bij de publicatie van de resultaten van hun onderneming toch wel wat voorzichtiger zijn voor de tweede jaarhelft. Zelfs Coca-Cola en McDonald's moesten voor de eerste keer in een lange tijd iets lager-dan-verwachte cijfers bekendmaken. • Maar beleggers lijken zich eerder te focussen op het macroeconomische nieuws. En op dat front kregen we eergisteren goed nieuws vanuit de eurozone. De PMI-index (een enquête bij de belangrijkste bedrijven uit de industriële en dienstensector in de eurzone) steeg van 48,7 punten naar 50,4 punten. Een notering boven 50 punten is een indicator dat de eurozone weer aanknoopt met groei (een notering onder 50 punten wijst op inkrimping van de economische activiteit). De index bereikte bovendien zijn hoogste niveau van de afgelopen 18 maanden. Dit voedt het vertrouwen van de beleggers dat de economische motor weer aanslaat wat op zijn beurt de bedrijfsresultaten een duwtje in de rug moet geven.