De mid-summer rally is achter de rug en we mogen ons nu voorbereiden op een forse neerwaartse correctie. De bodem zou slechts in oktober worden bereikt en op een fors herstel hoeft dan niet gerekend te worden.

Robin Griffiths, technische analist bij Cazenove Capital, is van mening dat de economische situatie rampzalig is, we bengelen aan iets dat verdacht lijkt op de Great Depression van de jaren 30.

Een double-dip is onvermijdelijk, dit vanwege het aflopen van de Keynesiaanse stimuleringsmaatregelen. Na drie jaar van kredietcrisis heeft de economie een fase bereikt die niet zo veel verschilt van die tijdens de Great Depression.

Griffiths gelooft toch dat sommige beurzen beter weerstand kunnen bieden dan andere. Hij gelooft met name in de Duitse beurs, waar de export het uitstekend doet. In juli is de Duitse export nogmaals met 3,80% gestegen.

De mid-summer rally is achter de rug en we mogen ons nu voorbereiden op een forse neerwaartse correctie. De bodem zou slechts in oktober worden bereikt en op een fors herstel hoeft dan niet gerekend te worden. Robin Griffiths, technische analist bij Cazenove Capital, is van mening dat de economische situatie rampzalig is, we bengelen aan iets dat verdacht lijkt op de Great Depression van de jaren 30. Een double-dip is onvermijdelijk, dit vanwege het aflopen van de Keynesiaanse stimuleringsmaatregelen. Na drie jaar van kredietcrisis heeft de economie een fase bereikt die niet zo veel verschilt van die tijdens de Great Depression. Griffiths gelooft toch dat sommige beurzen beter weerstand kunnen bieden dan andere. Hij gelooft met name in de Duitse beurs, waar de export het uitstekend doet. In juli is de Duitse export nogmaals met 3,80% gestegen.