Grantham waarschuwt dat we te maken hebben met een Frankenstein-economie, die zich gedraagt als een levende dode. Deze zombie is doorgedrongen tot in de verste uithoeken van ons economisch en financieel systeem en staat klaar om zijn vernietigend werk te doen.

Niemand beseft dat we in het eindspel van het huidig economisch systeem bevonden. Zombiekapitalisme is het voorspel tot een nieuwe wereldoorlog die binnen afzienbare tijd kan uitbreken. Deze oorlog zal een einde maken aan de race naar groei en winstgevendheid zoals we die de afgelopen decennia hebben gekend.

Grantham waarschuwt dat we te maken hebben met een Frankenstein-economie, die zich gedraagt als een levende dode. Deze zombie is doorgedrongen tot in de verste uithoeken van ons economisch en financieel systeem en staat klaar om zijn vernietigend werk te doen. Niemand beseft dat we in het eindspel van het huidig economisch systeem bevonden. Zombiekapitalisme is het voorspel tot een nieuwe wereldoorlog die binnen afzienbare tijd kan uitbreken. Deze oorlog zal een einde maken aan de race naar groei en winstgevendheid zoals we die de afgelopen decennia hebben gekend.