Grantham is er zeker van dat groene energie op termijn de klassieke energiebronnen zullen komen vervangen, de vraag is alleen over welke tijdspanne dit zal gebeuren. Het antwoord op deze vraag is moeilijk te geven, het zou 30 jaar kunnen zijn maar ook 70 jaar.

Het transport van olie zal worden vervangen door transport via elektriceitsdraden of brandstoffencellen. Naar de mening van Grantham zal deze revolutie nog sneller plaatsvinden, er zal eerder sprake zijn van een periode van 20 tot 40 jaar. De zoektocht naar schaalolie en -aardgas kan dus beter zo snel mogelijk stopgezet worden.

Grantham is er zeker van dat groene energie op termijn de klassieke energiebronnen zullen komen vervangen, de vraag is alleen over welke tijdspanne dit zal gebeuren. Het antwoord op deze vraag is moeilijk te geven, het zou 30 jaar kunnen zijn maar ook 70 jaar. Het transport van olie zal worden vervangen door transport via elektriceitsdraden of brandstoffencellen. Naar de mening van Grantham zal deze revolutie nog sneller plaatsvinden, er zal eerder sprake zijn van een periode van 20 tot 40 jaar. De zoektocht naar schaalolie en -aardgas kan dus beter zo snel mogelijk stopgezet worden.