Als de ECB de rente blijft verhogen kan dat positief uitpakken voor de euro. Als de vrees voor inflatie ook een hogere lange termijn rente betekent, is dat negatief voor obligaties.

Over de invloed van een hogere rente in combinatie met inflatie op aandelen zijn de meningen verdeeld; dit kan per sector verschillen en hangt bijvoorbeeld af van de mogelijkheden van bedrijven om de hogere kosten door te geven aan de consumenten en de (negatieve) impact van een eventueel hogere wisselkoers.

Een beleggingscategorie die van inflatie kan profiteren is grondstoffen, of zijn die al te hard gestegen?

Als de ECB de rente blijft verhogen kan dat positief uitpakken voor de euro. Als de vrees voor inflatie ook een hogere lange termijn rente betekent, is dat negatief voor obligaties. Over de invloed van een hogere rente in combinatie met inflatie op aandelen zijn de meningen verdeeld; dit kan per sector verschillen en hangt bijvoorbeeld af van de mogelijkheden van bedrijven om de hogere kosten door te geven aan de consumenten en de (negatieve) impact van een eventueel hogere wisselkoers. Een beleggingscategorie die van inflatie kan profiteren is grondstoffen, of zijn die al te hard gestegen?