De goudprijs zou kunnen consolideren in een range tussen 1200 en 1300 dollar, dit omdat de goudmarkt voldoende tijd heeft gekregen om te anticiperen op de start van het taperen door de Amerikaanse centrale bank. Maar tot dat taperen achter de rug is, zal er volgens Ravi waarschijnlijk weinig gebeuren met het goud.

Timothy Riddell, head of global markets research bij Asia ANZ, ziet echter gevaar uit een andere hoek loeren, namelijk die van de dollar. Wanneer de koers van de dollar verder zal verstevigen, is de kans groot dat de goudprijs verder onder druk zal komen te staan.

De goudprijs zou kunnen consolideren in een range tussen 1200 en 1300 dollar, dit omdat de goudmarkt voldoende tijd heeft gekregen om te anticiperen op de start van het taperen door de Amerikaanse centrale bank. Maar tot dat taperen achter de rug is, zal er volgens Ravi waarschijnlijk weinig gebeuren met het goud. Timothy Riddell, head of global markets research bij Asia ANZ, ziet echter gevaar uit een andere hoek loeren, namelijk die van de dollar. Wanneer de koers van de dollar verder zal verstevigen, is de kans groot dat de goudprijs verder onder druk zal komen te staan.