Aanleiding is uiteraard de verwachting dat de Europese schuldencrisis er toe gaat leiden dat de economische groei zal vertragen. Op de London Metal Exchange steeg de zinkprijs vanmorgen met 2,80% tot 1938 ton.

De nikkelprijs steeg vanmorgen eveneens, dit vanwege het feit dat de MSCI Asia Pacific Index een stijging liet optekenen in de verwachting dat China maatregelen om de economische groei af te remmen gaat uitstellen.

De Reuters/Jefferies CRB Index, bestaande uit 19 commodities, daalde met 10% in de afgelopen vier weken, de index van de non ferro's daalde over dezelfde periode met 13,70%.

Zhu Yanzhong, analist bij Jinrui Futures Co, is van mening dat het herstel van de zinkprijs slechts beperkt in tijd en ruimte zal zijn. Hij verwacht een verdere prijsdaling wanneer de economische indicatoren blijven verzwakken.

Aanleiding is uiteraard de verwachting dat de Europese schuldencrisis er toe gaat leiden dat de economische groei zal vertragen. Op de London Metal Exchange steeg de zinkprijs vanmorgen met 2,80% tot 1938 ton. De nikkelprijs steeg vanmorgen eveneens, dit vanwege het feit dat de MSCI Asia Pacific Index een stijging liet optekenen in de verwachting dat China maatregelen om de economische groei af te remmen gaat uitstellen. De Reuters/Jefferies CRB Index, bestaande uit 19 commodities, daalde met 10% in de afgelopen vier weken, de index van de non ferro's daalde over dezelfde periode met 13,70%. Zhu Yanzhong, analist bij Jinrui Futures Co, is van mening dat het herstel van de zinkprijs slechts beperkt in tijd en ruimte zal zijn. Hij verwacht een verdere prijsdaling wanneer de economische indicatoren blijven verzwakken.