Volgens Faber zijn er duidelijke signalen dat de grootste economie aardig op weg is om terug te vallen tot het niveau van die van een bananenrepubliek. Dat klinkt op zijn zachtst gezegd onheilspellend.
In Zimbabwe heeft president Robert Mugabe zijn land in een diepe economische afgrond geduwd. Faber is van mening dat de huidige monetaire politiek in de Verenigde Staten een gelijkaardig scenario in de hand werkt.

De greep van de overheid op de economie wordt in de VS alsmaar sterker en volgens Faber is dat een slecht voorteken. In het verleden ging een toename van de greep van de overheid op de economie steeds gepaard met een economische terugval.

De auteur van het Gloom, Doom & Boom rapport sluit niet uit dat de VS op wat langere termijn op een inflatie van 200% afstevenen. Volgens Faber moet de rating op Amerikaanse overheidsobligaties herbekeken worden.

Hetzelfde geldt trouwens ook voor die van General Electric, één van de bekendste bedrijven uit de S&P 500. Faber ziet de kredietrating van GE terugvallen tot de status van junk bond.

Overigens hecht Faber niet veel belang meer aan de ratings toegekend door Moody's, S&P en Fitch. Alle drie hebben ze tijdens de kredietcrisis veel van hun gezag verloren.

Volgens Faber zijn er duidelijke signalen dat de grootste economie aardig op weg is om terug te vallen tot het niveau van die van een bananenrepubliek. Dat klinkt op zijn zachtst gezegd onheilspellend. In Zimbabwe heeft president Robert Mugabe zijn land in een diepe economische afgrond geduwd. Faber is van mening dat de huidige monetaire politiek in de Verenigde Staten een gelijkaardig scenario in de hand werkt.De greep van de overheid op de economie wordt in de VS alsmaar sterker en volgens Faber is dat een slecht voorteken. In het verleden ging een toename van de greep van de overheid op de economie steeds gepaard met een economische terugval. De auteur van het Gloom, Doom & Boom rapport sluit niet uit dat de VS op wat langere termijn op een inflatie van 200% afstevenen. Volgens Faber moet de rating op Amerikaanse overheidsobligaties herbekeken worden. Hetzelfde geldt trouwens ook voor die van General Electric, één van de bekendste bedrijven uit de S&P 500. Faber ziet de kredietrating van GE terugvallen tot de status van junk bond. Overigens hecht Faber niet veel belang meer aan de ratings toegekend door Moody's, S&P en Fitch. Alle drie hebben ze tijdens de kredietcrisis veel van hun gezag verloren.