Pan American Silver, één van de grootste zilvermijnen, heeft al aangekondigd dat de productie zal worden verlaagd. In het eerste kwartaal bedroeg de gemiddelde productieprijs voor een troy ounce zilver 17,29 dollar, terwijl de prijs voor een troy ounce zilver op het einde van dat kwartaal 18,18 dollar bedroeg.

Dat betekent de marges van het bedrijf akelig klein zijn geworden. CFO Rob Doyle stelde alleszins dat een daling van de productie op relatief korte termijn een bodem onder de zilverprijs kan leggen. Zo zou de winstgevendheid van Pan American Silver weer kunnen verbeteren.

Pan American Silver, één van de grootste zilvermijnen, heeft al aangekondigd dat de productie zal worden verlaagd. In het eerste kwartaal bedroeg de gemiddelde productieprijs voor een troy ounce zilver 17,29 dollar, terwijl de prijs voor een troy ounce zilver op het einde van dat kwartaal 18,18 dollar bedroeg. Dat betekent de marges van het bedrijf akelig klein zijn geworden. CFO Rob Doyle stelde alleszins dat een daling van de productie op relatief korte termijn een bodem onder de zilverprijs kan leggen. Zo zou de winstgevendheid van Pan American Silver weer kunnen verbeteren.