Daardoor ontstond de vrees dat de dollarkoers door de vloer zou zakken, met een positief effect op de goudprijs tot gevolg. Fed Bank of St. Louis President James Bullard sluit niet uit dat de FED vanaf oktober op een beperkte schaal zal beginnen te taperen.

Daardoor kan de goudprijs onder druk blijven staan. Maar niet alleen de goudprijs heeft met verkoopdruk af te rekenen, ook de zilverprijs zal de goudprijs volgen in de neerwaartse beweging. In het geval van zilver zal ook een toename van het aanbod een rol in het verhaal spelen.

Daardoor ontstond de vrees dat de dollarkoers door de vloer zou zakken, met een positief effect op de goudprijs tot gevolg. Fed Bank of St. Louis President James Bullard sluit niet uit dat de FED vanaf oktober op een beperkte schaal zal beginnen te taperen. Daardoor kan de goudprijs onder druk blijven staan. Maar niet alleen de goudprijs heeft met verkoopdruk af te rekenen, ook de zilverprijs zal de goudprijs volgen in de neerwaartse beweging. In het geval van zilver zal ook een toename van het aanbod een rol in het verhaal spelen.