Het kan echter nog erger: de zilverprijs werd letterlijk afgeslacht in het tweede kwartaal. Tussen 1 april en 30 juni verloor de zilverprijs maar liefst een derde van zijn waarde. Dat was het grootste verlies in minstens 50 jaar, een daling van dergelijke afmetingen op zo'n relatief korte periode is ongezien.

Maar ook de goudmijnaandelen kregen er stevig van langs, de geleden verliezen zijn gigantisch. Barrick Gold verloor bijvoorbeeld meer dan 50% van zijn waarde, Agnico-Eagle Mines deed het al even slecht. Compania De Minas Buenaventura sloot het tweede kwartaal zelfs af met een verlies van meer dan 60%.

Het kan echter nog erger: de zilverprijs werd letterlijk afgeslacht in het tweede kwartaal. Tussen 1 april en 30 juni verloor de zilverprijs maar liefst een derde van zijn waarde. Dat was het grootste verlies in minstens 50 jaar, een daling van dergelijke afmetingen op zo'n relatief korte periode is ongezien. Maar ook de goudmijnaandelen kregen er stevig van langs, de geleden verliezen zijn gigantisch. Barrick Gold verloor bijvoorbeeld meer dan 50% van zijn waarde, Agnico-Eagle Mines deed het al even slecht. Compania De Minas Buenaventura sloot het tweede kwartaal zelfs af met een verlies van meer dan 60%.