Over een periode van 11 dagen is de zilverprijs met bijna 12% gestegen, waarbij opnieuw de kaap van 21 dollar werd doorbroken. De verhandelde volumes zijn bovendien sterk aangetrokken, op de eerste plaats als gevolg van een gezonde vraag vanuit Azië.

Het gevolg van de explosie van de zilverprijs is dat de Gold-to-Silver ratio is gedaald van 65x naar 61x. Algemeen wordt verwacht dat wanneer de goudprijs de opmars verder zet, de zilverprijs dezelfde beweging zal volgen. Sommige analisten zien een koersdoel van 25 dollar per troy ounce op relatief korte termijn mogelijk.

Over een periode van 11 dagen is de zilverprijs met bijna 12% gestegen, waarbij opnieuw de kaap van 21 dollar werd doorbroken. De verhandelde volumes zijn bovendien sterk aangetrokken, op de eerste plaats als gevolg van een gezonde vraag vanuit Azië. Het gevolg van de explosie van de zilverprijs is dat de Gold-to-Silver ratio is gedaald van 65x naar 61x. Algemeen wordt verwacht dat wanneer de goudprijs de opmars verder zet, de zilverprijs dezelfde beweging zal volgen. Sommige analisten zien een koersdoel van 25 dollar per troy ounce op relatief korte termijn mogelijk.