De zwakkere dollar heeft de appetijt voor edelmetalen opnieuw doen toenemen. De zilverprijs steeg vanmorgen met 1,20% tot 25,0525 dollar per troy ounce, of het hoogste niveau sinds maart 1980.

De Dollar Index daalde voor de derde dag op rij en die evolutie speelde in het voordeel van de edelmetalen. De palladiumprijs bereikte vanmorgen eveneens een piek voor de afgelopen negen jaar.

C.S. Oh, hoofd van het overseas futures team bij NH Investment & Securities Co. in Seoul, is van mening dat de verzwakking van de dollarkoers de toon blijft zetten op de markten voor edelmetalen.

Dit jaar is de zilverprijs al met 48% gestegen, de palladiumprijs zelfs al met 59%. De verhouding tussen zilver en goud is vanmorgen teruggevallen tot het laagste niveau sinds augustus 2008.

De zwakkere dollar heeft de appetijt voor edelmetalen opnieuw doen toenemen. De zilverprijs steeg vanmorgen met 1,20% tot 25,0525 dollar per troy ounce, of het hoogste niveau sinds maart 1980. De Dollar Index daalde voor de derde dag op rij en die evolutie speelde in het voordeel van de edelmetalen. De palladiumprijs bereikte vanmorgen eveneens een piek voor de afgelopen negen jaar. C.S. Oh, hoofd van het overseas futures team bij NH Investment & Securities Co. in Seoul, is van mening dat de verzwakking van de dollarkoers de toon blijft zetten op de markten voor edelmetalen. Dit jaar is de zilverprijs al met 48% gestegen, de palladiumprijs zelfs al met 59%. De verhouding tussen zilver en goud is vanmorgen teruggevallen tot het laagste niveau sinds augustus 2008.