Voor een troy ounce goud kan nu 42,26 troy ounce zilver worden gekocht en dat is de laagste hoeveelheid olie in februari 1998. De zilverprijs is al ruimschoots verdubbeld in de afgelopen 12 maanden.

Voor een troy ounce zilver werd op een bepaald moment vanmorgen 33,1025 dollar betaald. Dat was het hoogste niveau sinds de jaren 80, toen de Hunt-speculatie de zilverprijs door het dak joeg.

Eugen Weinberg, in Frankfurt head of commodity research bij Commerzbank, merkt op dat ook een sterke fysieke vraag vanuit het Midden-Oosten de zilverprijs de hoogte injaagt.

Voor een troy ounce goud kan nu 42,26 troy ounce zilver worden gekocht en dat is de laagste hoeveelheid olie in februari 1998. De zilverprijs is al ruimschoots verdubbeld in de afgelopen 12 maanden. Voor een troy ounce zilver werd op een bepaald moment vanmorgen 33,1025 dollar betaald. Dat was het hoogste niveau sinds de jaren 80, toen de Hunt-speculatie de zilverprijs door het dak joeg. Eugen Weinberg, in Frankfurt head of commodity research bij Commerzbank, merkt op dat ook een sterke fysieke vraag vanuit het Midden-Oosten de zilverprijs de hoogte injaagt.