Het herstel van de Chinese economie is goed nieuws voor de zilverprijs, die de afgelopen dagen relatief gezien beter presteerde dan het goud. Hierbij wel de opmerking dat zilver zich steeds volatieler gedraagt dan goud, vrijdag daalde de zilverprijs bijvoorbeeld met 2,60%.

Dat zilver een industrieel metaal is, speelt momenteel in het voordeel van de prijsevolutie. Opvallend is dat ook de koperprijs gunstig reageerde op de publicatie van de Chinese index van de aankoopmanagers. De zilverprijs lijkt anderzijds moeite te hebben om de kaap van 25 dollar te ronden.

Het herstel van de Chinese economie is goed nieuws voor de zilverprijs, die de afgelopen dagen relatief gezien beter presteerde dan het goud. Hierbij wel de opmerking dat zilver zich steeds volatieler gedraagt dan goud, vrijdag daalde de zilverprijs bijvoorbeeld met 2,60%. Dat zilver een industrieel metaal is, speelt momenteel in het voordeel van de prijsevolutie. Opvallend is dat ook de koperprijs gunstig reageerde op de publicatie van de Chinese index van de aankoopmanagers. De zilverprijs lijkt anderzijds moeite te hebben om de kaap van 25 dollar te ronden.