Volgend jaar worden opnieuw stress tests voor de Europese banken afgenomen en die zouden ditmaal wel een betrouwbaar beeld moeten bieden van de situatie in de eurozone. Met name het feit dat Ierland niet langer afhankelijk wil zijn van externe steun speelt daarbij een belangrijke rol.

Daarnaast is er ook nog het gegeven dat Spanje de eigen banksector weer op het juiste pad wil zetten. Punt van discussie is daarbij welke rol er kan weggelegd zijn voor het European Stability Mechanism. Daarnaast wordt er ook geredetwist over de vraag hoe toekomstige problemen in de bankenunie opgelost kunnen worden.

Volgend jaar worden opnieuw stress tests voor de Europese banken afgenomen en die zouden ditmaal wel een betrouwbaar beeld moeten bieden van de situatie in de eurozone. Met name het feit dat Ierland niet langer afhankelijk wil zijn van externe steun speelt daarbij een belangrijke rol. Daarnaast is er ook nog het gegeven dat Spanje de eigen banksector weer op het juiste pad wil zetten. Punt van discussie is daarbij welke rol er kan weggelegd zijn voor het European Stability Mechanism. Daarnaast wordt er ook geredetwist over de vraag hoe toekomstige problemen in de bankenunie opgelost kunnen worden.