De dollar viel terug tot een dieptepunt voor de afgelopen negen maanden tegenover de euro wanneer de Federal Reserve gisterenavond aankondigde meer staatsobligaties te zullen inkopen.

Een troy ounce zilver kostte vanmorgen in Melbourne 25,1575 dollar, of het hoogste niveau sinds 1980. Dit jaar is de zilverprijs al met 48% gestegen, tegenover een stijging met 23% voor de goudprijs.

Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat een verdere verzwakking van de koers van de dollar de edelmetalen nog duurder gaat maken.

De dollar viel terug tot een dieptepunt voor de afgelopen negen maanden tegenover de euro wanneer de Federal Reserve gisterenavond aankondigde meer staatsobligaties te zullen inkopen. Een troy ounce zilver kostte vanmorgen in Melbourne 25,1575 dollar, of het hoogste niveau sinds 1980. Dit jaar is de zilverprijs al met 48% gestegen, tegenover een stijging met 23% voor de goudprijs. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat een verdere verzwakking van de koers van de dollar de edelmetalen nog duurder gaat maken.