Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore 1383,47 dollar betaald,of een winst met 2% op jaarbasis. Nochtans noteert het goud nog steeds 2,60% onder het niveau van 1 januari.

Gavin Wendt, in Sidney analist bij MineLife Pty Ltd, is van mening dat het goud even aantrekkelijk blijft als het enkele weken geleden was. Hij ziet geen enkele reden om de posities in goud af te bouwen.

De zilverprijs stevent af op een nieuwe piek voor de afgelopen 30 jaar. Vanmorgen kostte een troy ounce zilver 31,81 dollar en dat is het hoogste niveau sinds 1980. Platina werd anderzijds iets goedkoper.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore 1383,47 dollar betaald,of een winst met 2% op jaarbasis. Nochtans noteert het goud nog steeds 2,60% onder het niveau van 1 januari. Gavin Wendt, in Sidney analist bij MineLife Pty Ltd, is van mening dat het goud even aantrekkelijk blijft als het enkele weken geleden was. Hij ziet geen enkele reden om de posities in goud af te bouwen. De zilverprijs stevent af op een nieuwe piek voor de afgelopen 30 jaar. Vanmorgen kostte een troy ounce zilver 31,81 dollar en dat is het hoogste niveau sinds 1980. Platina werd anderzijds iets goedkoper.