Daar heeft zich namelijk een "cup-and-handle" formatie gevormd, wat wijst op een consolidatieperiode na een uitbraak. Deze formatie gaat vaak een correctie vooraf en Patton verwacht dat dit ook ditmaal het geval zal zijn.

Hij verwacht een daling van de zilverprijs wanneer de "cup-and-handle" formatie is afgerond. Op 9 november bereikte de zilverprijs een piek op 29,34 dollar, om vervolgens terug te vallen.

Na de correctie richting 25 dollar zou er een consolidatie kunnen plaatsvinden, waarna er opnieuw hogere regionen kunnen verkend worden. Patton blijft geloven in de kansen van zilver op langere termijn.

Daar heeft zich namelijk een "cup-and-handle" formatie gevormd, wat wijst op een consolidatieperiode na een uitbraak. Deze formatie gaat vaak een correctie vooraf en Patton verwacht dat dit ook ditmaal het geval zal zijn. Hij verwacht een daling van de zilverprijs wanneer de "cup-and-handle" formatie is afgerond. Op 9 november bereikte de zilverprijs een piek op 29,34 dollar, om vervolgens terug te vallen. Na de correctie richting 25 dollar zou er een consolidatie kunnen plaatsvinden, waarna er opnieuw hogere regionen kunnen verkend worden. Patton blijft geloven in de kansen van zilver op langere termijn.