De analisten van GFMS verwijzen naar een vlucht van de beleggers richting veiligheid. Voor dit jaar wordt uitgegaan van een gemiddelde zilverprijs van 19,94 dollar per troy ounce, volgend jaar kan dat 28 dollar worden.

In 2009 kostte een troy ounce goud gemiddeld nog 14,70 dollar. De vraag vanuit de hoek van de beleggers zou kunnen stijgen tot een historisch piekniveau van meer dan 210 miljoen troy ounce.

Bovendien zou ook de vraag vanuit industriële hoek een stijgende trend vertonen. De zilverprijs is dit jaar al met meer dan 50% gestegen, onder andere omdat zilver in toenemende mate als een veiliger alternatief voor valuta's wordt beschouwd.

De analisten van GFMS verwijzen naar een vlucht van de beleggers richting veiligheid. Voor dit jaar wordt uitgegaan van een gemiddelde zilverprijs van 19,94 dollar per troy ounce, volgend jaar kan dat 28 dollar worden. In 2009 kostte een troy ounce goud gemiddeld nog 14,70 dollar. De vraag vanuit de hoek van de beleggers zou kunnen stijgen tot een historisch piekniveau van meer dan 210 miljoen troy ounce. Bovendien zou ook de vraag vanuit industriële hoek een stijgende trend vertonen. De zilverprijs is dit jaar al met meer dan 50% gestegen, onder andere omdat zilver in toenemende mate als een veiliger alternatief voor valuta's wordt beschouwd.