In de sector zelf wordt een beschuldigende vinger richting China uitgestoken. Dat land consumeerde veel zilver voor de productie van zonnecellen, maar deze sector kreeg met overcapaciteit te kampen. Daardoor werd een deel van de overbodige productie afgebouwd.

Het gevolg is dat de Chinese vraag naar zilver vorig jaar is gedaald, zelfs vrij fors. Ook voor dit jaar wordt geen herstel van de Chinese vraag verwacht en dat zal de zilverprijs mogelijk blijven afremmen. De kansen voor goud liggen in ieder geval beter dan die van zilver.

In de sector zelf wordt een beschuldigende vinger richting China uitgestoken. Dat land consumeerde veel zilver voor de productie van zonnecellen, maar deze sector kreeg met overcapaciteit te kampen. Daardoor werd een deel van de overbodige productie afgebouwd. Het gevolg is dat de Chinese vraag naar zilver vorig jaar is gedaald, zelfs vrij fors. Ook voor dit jaar wordt geen herstel van de Chinese vraag verwacht en dat zal de zilverprijs mogelijk blijven afremmen. De kansen voor goud liggen in ieder geval beter dan die van zilver.