Dominic Schnider, head of non-traditional asset classes bij UBS, waarschuwt echter voor een omslag in het sentiment die veel sneller zou kunnen gebeuren dan algemeen wordt verwacht. In een dergelijk scenario zou de zilverprijs in een mum van tijd kunnen terugvallen tot 18 dollar per troy ounce.

Zelfs een daling tot onder dat niveau wordt niet uitgesloten. Schnider houdt er rekening mee dat het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie wel eens sneller dan verwacht zou kunnen stijgen, waardoor de dollar aan kracht zou kunnen winnen en zo goud, zilver en de andere edelmetalen opnieuw in het defensief te dringen.

Dominic Schnider, head of non-traditional asset classes bij UBS, waarschuwt echter voor een omslag in het sentiment die veel sneller zou kunnen gebeuren dan algemeen wordt verwacht. In een dergelijk scenario zou de zilverprijs in een mum van tijd kunnen terugvallen tot 18 dollar per troy ounce. Zelfs een daling tot onder dat niveau wordt niet uitgesloten. Schnider houdt er rekening mee dat het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie wel eens sneller dan verwacht zou kunnen stijgen, waardoor de dollar aan kracht zou kunnen winnen en zo goud, zilver en de andere edelmetalen opnieuw in het defensief te dringen.