John Derrick, director of research bij U.S. Global Investors Fund, ziet de zilverprijs in 2011 nog met 30% stijgen, terwijl de goudprijs nog 10% hoger kan gaan richting 1550 dollar per troy ounce.

Volgens Derrick vloeit er een nieuwe golf van geld in de richting van het goud, dit vanwege de weer toegenomen vrees voor inflatie. Bovendien ziet hij de dollarkoers met 10% verzwakken tegenover de euro.

De zilverprijs is dit jaar al met 68% gestegen, terwijl de goudprijs 26% boven het niveau van vorig jaar noteert. Derrick zelf heeft vanwege het grotere potentieel een voorkeur voor zilver.

John Derrick, director of research bij U.S. Global Investors Fund, ziet de zilverprijs in 2011 nog met 30% stijgen, terwijl de goudprijs nog 10% hoger kan gaan richting 1550 dollar per troy ounce. Volgens Derrick vloeit er een nieuwe golf van geld in de richting van het goud, dit vanwege de weer toegenomen vrees voor inflatie. Bovendien ziet hij de dollarkoers met 10% verzwakken tegenover de euro. De zilverprijs is dit jaar al met 68% gestegen, terwijl de goudprijs 26% boven het niveau van vorig jaar noteert. Derrick zelf heeft vanwege het grotere potentieel een voorkeur voor zilver.