De zilverprijs kan dit jaar rond 20 dollar per troy ounce blijven noteren. Van een definitieve doorbraak boven dit niveau is voorlopig geen sprake, telkens opnieuw werd de zilverprijs teruggefloten wanneer de doorbraak een feite was. Vorig jaar kostte een troy ounce zilver gemiddeld 23,80 dollar.

Maar de fundamentals onder de zilvermarkt zijn inmiddels verzwakt, zodat verdere druk op de prijs niet a priori valt uit te sluiten. Het aanbod zal dit jaar waarschijnlijk met 2% stijgen, tegenover een afname van de vraag met 4%. Tegen die context is een forse stijging van de zilverprijs onwaarschijnlijk.

De zilverprijs kan dit jaar rond 20 dollar per troy ounce blijven noteren. Van een definitieve doorbraak boven dit niveau is voorlopig geen sprake, telkens opnieuw werd de zilverprijs teruggefloten wanneer de doorbraak een feite was. Vorig jaar kostte een troy ounce zilver gemiddeld 23,80 dollar. Maar de fundamentals onder de zilvermarkt zijn inmiddels verzwakt, zodat verdere druk op de prijs niet a priori valt uit te sluiten. Het aanbod zal dit jaar waarschijnlijk met 2% stijgen, tegenover een afname van de vraag met 4%. Tegen die context is een forse stijging van de zilverprijs onwaarschijnlijk.