GFMS chairman Philip Klapwijk zei op een meeting in Beijing dat het surplus op de markt alleszins in de resterende maanden van 2010 gaat blijven bestaan. Ook in de eerste maanden van 2011 zal het niet meteen verdwijnen.

Als gevolg van de hoge zilverprijs hebben de zilvermijnen hun productie verhoogd, dit jaar zouden de zilverproducenten ongeveer 400 ton zilver meer naar de markt brengen dan vorig jaar.

Anderzijds blijft moeilijk te voorspellen hoeveel zilver de overheden gaan verkopen. Als gevolg van de combinatie van deze factoren valt een correctie op de zilvermarkt niet uit te sluiten.

GFMS chairman Philip Klapwijk zei op een meeting in Beijing dat het surplus op de markt alleszins in de resterende maanden van 2010 gaat blijven bestaan. Ook in de eerste maanden van 2011 zal het niet meteen verdwijnen. Als gevolg van de hoge zilverprijs hebben de zilvermijnen hun productie verhoogd, dit jaar zouden de zilverproducenten ongeveer 400 ton zilver meer naar de markt brengen dan vorig jaar. Anderzijds blijft moeilijk te voorspellen hoeveel zilver de overheden gaan verkopen. Als gevolg van de combinatie van deze factoren valt een correctie op de zilvermarkt niet uit te sluiten.