Zelfs een aantal topmerken van luxeproducten zijn met zilver beginnen te werken, wat als een signaal mag worden beschouwd dat zilver een blijvertje is.

De Hasseltse juwelier Denis Van Esser bevestigt dat deze trend zich al een tijdje doorzet. De vraag naar gouden juwelen blijft groot, maar steeds meer klanten kopen daarnaast ook iets in zilver. Het betreft bovendien een internationale trend die zich ook i de grote landen doorzet.

Creatief zijn met zilver

Volgens Van Esser is het een opvallend fenomeen dat er meer vraag is naar speciale objecten in zilver. Dit fenomeen valt samen met een ander, namelijk dat de ontwerpers steeds creatiever worden in hun aanbod. Ook de grote luxemerken doen volop mee met deze trend.

Tiffany voegt bijvoorbeeld kleine hoeveelheden goud en koper toe aan zilver, waardoor een hybride rooskleurige variëteit ontstaat die Rubedo wordt genoemd. Pommellato maakt anderzijds gebruik van een oxidatieproces om juwelen een 'smoky' en duister uitzicht te geven.

Zelfs een aantal topmerken van luxeproducten zijn met zilver beginnen te werken, wat als een signaal mag worden beschouwd dat zilver een blijvertje is. De Hasseltse juwelier Denis Van Esser bevestigt dat deze trend zich al een tijdje doorzet. De vraag naar gouden juwelen blijft groot, maar steeds meer klanten kopen daarnaast ook iets in zilver. Het betreft bovendien een internationale trend die zich ook i de grote landen doorzet. Creatief zijn met zilverVolgens Van Esser is het een opvallend fenomeen dat er meer vraag is naar speciale objecten in zilver. Dit fenomeen valt samen met een ander, namelijk dat de ontwerpers steeds creatiever worden in hun aanbod. Ook de grote luxemerken doen volop mee met deze trend. Tiffany voegt bijvoorbeeld kleine hoeveelheden goud en koper toe aan zilver, waardoor een hybride rooskleurige variëteit ontstaat die Rubedo wordt genoemd. Pommellato maakt anderzijds gebruik van een oxidatieproces om juwelen een 'smoky' en duister uitzicht te geven.