Zilver bereikte anderzijds een nieuwe piek voor de afgelopen 2 oe jaar en komt dichter in de buurt van het hoogste niveau voor de afgelopen 30 jaar. Gisteren was het een topdag wat betreft de inflow voor de afgelopen 10 maanden in iShares Silver Trust.

Vast staat in ieder geval dat de edelmetalen krachtig worden ondersteund en dit niet meer alleen door de dollar. De beleggers maken zich in toenemende mate zorgen over de stabiliteit van het financieel systeem.

Pau Morilla-Giner, senior portfolio manager en head alternative investments, equities and commodities bij London & Capital, stelt vast dat alle grote valuta's met problemen kampen. De zwakte van de dollar is vandaag een aandachtspunt, maar morgen kan de euro bijvoorbeeld weer gaan zwalpen.

Zilver bereikte anderzijds een nieuwe piek voor de afgelopen 2 oe jaar en komt dichter in de buurt van het hoogste niveau voor de afgelopen 30 jaar. Gisteren was het een topdag wat betreft de inflow voor de afgelopen 10 maanden in iShares Silver Trust. Vast staat in ieder geval dat de edelmetalen krachtig worden ondersteund en dit niet meer alleen door de dollar. De beleggers maken zich in toenemende mate zorgen over de stabiliteit van het financieel systeem. Pau Morilla-Giner, senior portfolio manager en head alternative investments, equities and commodities bij London & Capital, stelt vast dat alle grote valuta's met problemen kampen. De zwakte van de dollar is vandaag een aandachtspunt, maar morgen kan de euro bijvoorbeeld weer gaan zwalpen.