Op de valutamarkten ligt de dollar inderdaad zwakker op koers en vanwege twijfels over de herstelkracht van de economie. De lagere dollarkoers gaat gepaard met een stijging van de rente, de rente op de 10-jarige staatsobligatie bedraagt opnieuw meer dan 2,50%.

De stijging van de goudprijs is opmerkelijk, maar nog opvallender is de opwaartse beweging bij het zilver. Op drie dagen tijd is de zilverprijs met ongeveer 10% gestegen en het was 22 maanden geleden dat dit nog was gebeurd. Traditioneel gedraagt de zilverprijs zich wel volatieler als de goudprijs.

Op de valutamarkten ligt de dollar inderdaad zwakker op koers en vanwege twijfels over de herstelkracht van de economie. De lagere dollarkoers gaat gepaard met een stijging van de rente, de rente op de 10-jarige staatsobligatie bedraagt opnieuw meer dan 2,50%. De stijging van de goudprijs is opmerkelijk, maar nog opvallender is de opwaartse beweging bij het zilver. Op drie dagen tijd is de zilverprijs met ongeveer 10% gestegen en het was 22 maanden geleden dat dit nog was gebeurd. Traditioneel gedraagt de zilverprijs zich wel volatieler als de goudprijs.