Daar zijn twee belangrijke redenen voor. Op de eerste plaats grijpen de beleggers wanneer er ergens iets fout loopt spontaan naar goud en in veel mindere mate naar zilver.

Daarnaast is er ook de factor dat in geval van zilver nog steeds met een industriële component rekening wordt gehouden.

Wanneer de mist optrekt, kan zilver echter opnieuw de voorkeur krijgen boven goud. Traditioneel is de zilverprijs bovendien erg volatiel, zodat er een sterke opwaartse beweging kan plaatsvinden. Op relatief korte termijn lijkt een koersdoel van 35 dollar voor zilver niet onrealistisch.

Daar zijn twee belangrijke redenen voor. Op de eerste plaats grijpen de beleggers wanneer er ergens iets fout loopt spontaan naar goud en in veel mindere mate naar zilver. Daarnaast is er ook de factor dat in geval van zilver nog steeds met een industriële component rekening wordt gehouden. Wanneer de mist optrekt, kan zilver echter opnieuw de voorkeur krijgen boven goud. Traditioneel is de zilverprijs bovendien erg volatiel, zodat er een sterke opwaartse beweging kan plaatsvinden. Op relatief korte termijn lijkt een koersdoel van 35 dollar voor zilver niet onrealistisch.