Maar achter de schermen blijven beleggers op langere termijn hun voorraden aan gouden munten en staven aanvullen. Dat blijkt onder andere uit de recordhoeveelheden zilveren munten die door de U.S. Mint worden geslagen. De vraag is zo groot dat het aanbod ze nauwelijks kan bijbenen.

In het eerste kwartaal verkocht de U.S. Mint. 13.879.000 troy zilver aan goud in de vorm van US Eagles. Dat is maar 2% minder dan de 14.223.000 troy ounce die in dezelfde periode van vorig jaar werd verkocht. Op basis van de huidige verkopen kunnen dit jaar die van vorig jaar geëvenaard of zelfs overtroffen worden.

Maar achter de schermen blijven beleggers op langere termijn hun voorraden aan gouden munten en staven aanvullen. Dat blijkt onder andere uit de recordhoeveelheden zilveren munten die door de U.S. Mint worden geslagen. De vraag is zo groot dat het aanbod ze nauwelijks kan bijbenen. In het eerste kwartaal verkocht de U.S. Mint. 13.879.000 troy zilver aan goud in de vorm van US Eagles. Dat is maar 2% minder dan de 14.223.000 troy ounce die in dezelfde periode van vorig jaar werd verkocht. Op basis van de huidige verkopen kunnen dit jaar die van vorig jaar geëvenaard of zelfs overtroffen worden.