Of met andere woorden: de zilverprijs is sneller gestegen dan de goudprijs. Sinds 30 juni is de prijs van een troy ounce zilver met 17% gestegen, de goudprijs slechts met 5,50%.

Dat verschil zou te wijten zijn aan het feit dat zilver zwaar ondergewaardeerd was tegenover goud, waardoor vooral institutionele beleggers zilver in plaats van goud zijn gaan kopen.

Ellison Chu, precious metals manager bij Standard Bank Asia Ltd, merkt op dat zilver nog ver verwijderd is van de historische recordprijs.

Die recordprijs werd in januari 1980 bereikt op 49,45 dollar per troy ounce, wat wil zeggen dat de zilverprijs vanaf de huidige niveaus nog steeds moet verdubbelen om weer recordniveaus te bereiken.

Of met andere woorden: de zilverprijs is sneller gestegen dan de goudprijs. Sinds 30 juni is de prijs van een troy ounce zilver met 17% gestegen, de goudprijs slechts met 5,50%. Dat verschil zou te wijten zijn aan het feit dat zilver zwaar ondergewaardeerd was tegenover goud, waardoor vooral institutionele beleggers zilver in plaats van goud zijn gaan kopen. Ellison Chu, precious metals manager bij Standard Bank Asia Ltd, merkt op dat zilver nog ver verwijderd is van de historische recordprijs. Die recordprijs werd in januari 1980 bereikt op 49,45 dollar per troy ounce, wat wil zeggen dat de zilverprijs vanaf de huidige niveaus nog steeds moet verdubbelen om weer recordniveaus te bereiken.