Ook de zilverprijs ligt opnieuw beter op de chart. Het zijn echter vooral de goud- en zilvermijnaandelen die zich van hun beste zijde lieten zien. De koers van Silver Wheaton (SLW) is sinds 8 juli met 46% gestegen, die van Barrick (ABX) met 45%, die van Yamana (AUY) en Goldcorp (GG) met 31% en die van Newmont (NEM) met 22%.

De Direxion Gold Miners leveraged ETF (NUGT), een beursgenoteerd beleggingsfonds waarmee met een hefboomeffect kan worden ingespeeld op een stijging van de goudprijs en van de goudmijnaandelen is zelfs in waarde verdubbeld. Zilver en goud hebben dus forse winsten opgeleverd, vraag is of ze deze prestaties kunnen verlengen.

Ook de zilverprijs ligt opnieuw beter op de chart. Het zijn echter vooral de goud- en zilvermijnaandelen die zich van hun beste zijde lieten zien. De koers van Silver Wheaton (SLW) is sinds 8 juli met 46% gestegen, die van Barrick (ABX) met 45%, die van Yamana (AUY) en Goldcorp (GG) met 31% en die van Newmont (NEM) met 22%. De Direxion Gold Miners leveraged ETF (NUGT), een beursgenoteerd beleggingsfonds waarmee met een hefboomeffect kan worden ingespeeld op een stijging van de goudprijs en van de goudmijnaandelen is zelfs in waarde verdubbeld. Zilver en goud hebben dus forse winsten opgeleverd, vraag is of ze deze prestaties kunnen verlengen.