De vraag naar zilveren munten in de Verenigde Staten is zo groot dat de U.S. Mint uitverkocht is wat American Eagles betreft, de verkopen dienden daarom tijdelijk te worden stopgezet.

Brien Lundin, auteur van het Silver Bullet Strategy rapport, merkt op dat ook de Royal Canadian Mint door haar voorraad zilveren munten heen is.

Maar de vraag is of zilver zo populair gaat blijven, gezien de hoge correlatie met goud. Wanneer de goudprijs verder zou corrigeren kan het haast niet anders dan dat de zilverprijs zal volgen. De correlatie met goud bedraagt historisch gezien ongeveer 90%.

De vraag naar zilveren munten in de Verenigde Staten is zo groot dat de U.S. Mint uitverkocht is wat American Eagles betreft, de verkopen dienden daarom tijdelijk te worden stopgezet. Brien Lundin, auteur van het Silver Bullet Strategy rapport, merkt op dat ook de Royal Canadian Mint door haar voorraad zilveren munten heen is. Maar de vraag is of zilver zo populair gaat blijven, gezien de hoge correlatie met goud. Wanneer de goudprijs verder zou corrigeren kan het haast niet anders dan dat de zilverprijs zal volgen. De correlatie met goud bedraagt historisch gezien ongeveer 90%.