Een troy ounce zilver werd 8,4 procent duurder terwijl het gele metaal 3,2 procent liet bijschrijven. De zilverprijs sloopte voor het eerst sinds 1980 de grens van 40 dollar, zo merkte de bank op.

De hoeveelheid goud onder beheer van de trackers die in het metaal investeren, steeg vorige week naar 2.089 ton. Dit was het hoogste niveau sinds 24 januari. De hoeveelheid zilver onder beheer bereikte zelfs een nieuw recordniveau van 15.604 ton.

Bij San Cristobal, de derde grootste zilvermijn ter ereld, kwam een einde aan de staking die al 2 werkdagen aansleepte. De mijn produceert 50 ton zilver per jaar en heeft een geschatte levensduur van 16 jaar.

Een troy ounce zilver werd 8,4 procent duurder terwijl het gele metaal 3,2 procent liet bijschrijven. De zilverprijs sloopte voor het eerst sinds 1980 de grens van 40 dollar, zo merkte de bank op. De hoeveelheid goud onder beheer van de trackers die in het metaal investeren, steeg vorige week naar 2.089 ton. Dit was het hoogste niveau sinds 24 januari. De hoeveelheid zilver onder beheer bereikte zelfs een nieuw recordniveau van 15.604 ton. Bij San Cristobal, de derde grootste zilvermijn ter ereld, kwam een einde aan de staking die al 2 werkdagen aansleepte. De mijn produceert 50 ton zilver per jaar en heeft een geschatte levensduur van 16 jaar.