Hij en zijn broer joegen de zilverprijs op tot 50 dollar per troy ounce in 1980. Hun spelletje mislukte uiteindelijk en de zilverprijs daalde alleen al in 1981 met meer dan 10 dollar.

De beide Hunt-broers werden door het gerecht gestraft en gingen uiteindelijk bankroet. In de afgelopen maanden steeg de zilverprijs echter opnieuw tot niveaus die sinds de jaren 80 niet meer waren gezien.

Het "poor man's gold" wordt opgejaagd door dezelfde argumenten die ook de goudprijs opjagen, meer bepaald de vrees voor een wereldwijde "currency war" en het geloof in een tweede ronde van quantative easing.

Zilver biedt betere kansen op winst dan goud, zo menen heel wat analisten. Relatief gezien is het zilver namelijk nog steeds achtergebleven tegenover het goud.

Hij en zijn broer joegen de zilverprijs op tot 50 dollar per troy ounce in 1980. Hun spelletje mislukte uiteindelijk en de zilverprijs daalde alleen al in 1981 met meer dan 10 dollar. De beide Hunt-broers werden door het gerecht gestraft en gingen uiteindelijk bankroet. In de afgelopen maanden steeg de zilverprijs echter opnieuw tot niveaus die sinds de jaren 80 niet meer waren gezien. Het "poor man's gold" wordt opgejaagd door dezelfde argumenten die ook de goudprijs opjagen, meer bepaald de vrees voor een wereldwijde "currency war" en het geloof in een tweede ronde van quantative easing. Zilver biedt betere kansen op winst dan goud, zo menen heel wat analisten. Relatief gezien is het zilver namelijk nog steeds achtergebleven tegenover het goud.