Dat leidde ertoe dat een tegenvallend cijfer over de arbeidsmarkt in de VS, lees meer steunaanvragen, vorige week donderdag een ommekeer op de beurs bracht, zo merkt ABN Amro op.

In zijn algemeenheid zijn de reacties op de beurs momenteel heftig. Over een wat langere periode is sprake van een zijwaartse beweging. Het kanaal waarbinnen wordt bewogen is echter zeer ruim, bijna 10%.

Dat illustreert volgens ABN Amro hoe sterk optimisme en onzekerheid elkaar afwisselen. Niet alleen particuliere beleggers hebben hier last van. Het nieuws van afgelopen week laat zien dat ook grote pensioenfondsen voor moeilijke beleggingskeuzes staan.

Met de gedaalde kapitaalmarktrente wordt het verwachte rendement op de obligatieportefeuille wel erg laag, terwijl hun verplichtingen niet dalen. Het kan niet anders dan dat de aandelenmarkt lonkt als alternatief.

Zeker als daar van tijd tot tijd een buitenkans valt te realiseren, zodra zich een vijandige biedingenstrijd aanbiedt. Het is een ondersteuning van een positieve visie op de aandelenmarkt. Het geeft volgens immers aan dat het bedrijfsleven vertrouwen heeft in de toekomst.

Dat leidde ertoe dat een tegenvallend cijfer over de arbeidsmarkt in de VS, lees meer steunaanvragen, vorige week donderdag een ommekeer op de beurs bracht, zo merkt ABN Amro op. In zijn algemeenheid zijn de reacties op de beurs momenteel heftig. Over een wat langere periode is sprake van een zijwaartse beweging. Het kanaal waarbinnen wordt bewogen is echter zeer ruim, bijna 10%. Dat illustreert volgens ABN Amro hoe sterk optimisme en onzekerheid elkaar afwisselen. Niet alleen particuliere beleggers hebben hier last van. Het nieuws van afgelopen week laat zien dat ook grote pensioenfondsen voor moeilijke beleggingskeuzes staan. Met de gedaalde kapitaalmarktrente wordt het verwachte rendement op de obligatieportefeuille wel erg laag, terwijl hun verplichtingen niet dalen. Het kan niet anders dan dat de aandelenmarkt lonkt als alternatief. Zeker als daar van tijd tot tijd een buitenkans valt te realiseren, zodra zich een vijandige biedingenstrijd aanbiedt. Het is een ondersteuning van een positieve visie op de aandelenmarkt. Het geeft volgens immers aan dat het bedrijfsleven vertrouwen heeft in de toekomst.