Vandaar dat zwe een terugkeer naar de onderkant van het consolidatiepatroon nog niet onmiddellijk uitsluiten. Niettemin kan men voor de eurozone de vraag stellen of een verdere rentestijging wel houdbaar is.

Het kan alvast voor nieuwe financieringsproblemen in de door de schuldencrisis getroffen landen leiden. En hierdoor een nieuwe vlucht naar "veilige havens" op gang brengen.

Product: wie wil inspelen op een nieuwe rentedaling kan zich tot de iShares eb.rexx Government Germany 5,5-10,5 wenden (ticker: EXHD).

Deze tracker is voor 70% belegd in Duitse overheidsobligaties van 7-10 jaar en 30% op 5-7 jaar.

Vandaar dat zwe een terugkeer naar de onderkant van het consolidatiepatroon nog niet onmiddellijk uitsluiten. Niettemin kan men voor de eurozone de vraag stellen of een verdere rentestijging wel houdbaar is. Het kan alvast voor nieuwe financieringsproblemen in de door de schuldencrisis getroffen landen leiden. En hierdoor een nieuwe vlucht naar "veilige havens" op gang brengen. Product: wie wil inspelen op een nieuwe rentedaling kan zich tot de iShares eb.rexx Government Germany 5,5-10,5 wenden (ticker: EXHD). Deze tracker is voor 70% belegd in Duitse overheidsobligaties van 7-10 jaar en 30% op 5-7 jaar.