In 2007 - drie jaar geleden dus - schreef Danielle Park, president van Venable Park Investment Council, in haar boek Juggling Dynamite over een kredietcrisis die volgens haar op komst was.

Die crisis is er inderdaad gekomen, maar is volgens haar verre van voorbij. We zijn nu in een volgende fase van de crisis beland, waarbij zich het belachelijke feit voordoet dat de ene regering de andere moet ondersteunen om een bankroet te voorkomen.

Park merkt op voor de huidige deleveraging cyclus geen snelle oplossingen voorhanden zijn. Het kan volgens haar jaren duren alvorens het probleem van de schulden is opgelost.

Park maakt zich bezorgd over nog meer afschrijvingen bij de banken, hogere belastingen, zwaardere besparingsmaatregelen enzovoort.

Obligatiehouders hebben tot dusver weinig hinder van de crisis ondervonden, maar daar gaat volgens Park verandering in komen.

In 2007 - drie jaar geleden dus - schreef Danielle Park, president van Venable Park Investment Council, in haar boek Juggling Dynamite over een kredietcrisis die volgens haar op komst was. Die crisis is er inderdaad gekomen, maar is volgens haar verre van voorbij. We zijn nu in een volgende fase van de crisis beland, waarbij zich het belachelijke feit voordoet dat de ene regering de andere moet ondersteunen om een bankroet te voorkomen. Park merkt op voor de huidige deleveraging cyclus geen snelle oplossingen voorhanden zijn. Het kan volgens haar jaren duren alvorens het probleem van de schulden is opgelost. Park maakt zich bezorgd over nog meer afschrijvingen bij de banken, hogere belastingen, zwaardere besparingsmaatregelen enzovoort. Obligatiehouders hebben tot dusver weinig hinder van de crisis ondervonden, maar daar gaat volgens Park verandering in komen.