Zijn we de controle over het financieel systeem kwijtgeraakt?, zo vraagt de bekende Amerikaanse fondsbeheerder Eric Sprott zich af. De kans is groot dat dit inderdaad het geval is, gezien de chaotische reacties op de financiële markten in de afgelopen weken.

Ook de stijging in de obligatierentes geeft aan dat er een subtiel evenwicht werd gebroken. Vraag is nu of dat evenwicht kan worden hersteld of dat de chaos nog een tijdje kan aanhouden. In de komende weken zal duidelijk worden welk van beide scenario's het zal worden.

Zijn we de controle over het financieel systeem kwijtgeraakt?, zo vraagt de bekende Amerikaanse fondsbeheerder Eric Sprott zich af. De kans is groot dat dit inderdaad het geval is, gezien de chaotische reacties op de financiële markten in de afgelopen weken. Ook de stijging in de obligatierentes geeft aan dat er een subtiel evenwicht werd gebroken. Vraag is nu of dat evenwicht kan worden hersteld of dat de chaos nog een tijdje kan aanhouden. In de komende weken zal duidelijk worden welk van beide scenario's het zal worden.